Kerstmarkt Nikolausdorf am Rudolfplatz

De Rudolfplatz kerstmarkt is een kleine kerstmarkt. De locatie van deze kerstmarkt ligt rondom de Hahnentorburg -één van de oudste nog aanwezige stadspoorten van Keulen –  De Kerstmarkt richtig zich vooral op gezinnen met jonge kinderen.

Het sprookjesachtige thema van deze kerstmarkt ontdek je vooral als je naar boven kijkt. Boven alle stalletjes zie je namelijk talloze sprookjesfiguren uit de diverse bekende sprookjes. Zoals mevrouw Holle die haar kussens opschud zodat het gaat sneeuwen en de Gelaarsde kat begroet alle bezoekers van de kerstmarkt door zijn hoed voor u af te nemen.

Het succes van het Nikolausdorf van vorig jaar wordt ook dit jaar weer herhaald. Dit tovert zeker een mooie lach op de gezichten van uw kinderen.

De sprookjesachtige setting en de locatie rondom de Hahnentor maken deze kerstmarkt perfect. Het is niet de drukte kerstmarkt van Keulen maar zeker niet minder gezellig. Je ziet hier ook veel Keulenaars welke na het werk nog even samen met collega’s of vrienden even genieten van een lekker warme Glühwein.

Op het centrale plein van de kerstmarkt is altijd wat te beleven. Kunstenaars en cabaret uit Keulen worden afgewisseld door handwerkers en verhalenvertellers. Kinderen kunnen op het centrale plein gratis knutselen, tekenen en luisteren naar de mooie verhalen.

Openingstijden van de kerstmarkt op de Rudolfplatz

17 november tot 23 december 2022
zondag tot donderdag van 11 tot 21 uur
vrijdag van 11 tot 22 uur
zaterdag van 10 tot 22 uur

Op de kerstmarkt tref je veel kraampjes aan met lekkernijen zoals kerststollen, kerstcadeaus en accessoires. Natuurlijk ontbreken handgemaakte sieraden niet en natuurlijk wordt er goed voor de inwendige mens gezorgd met Glühwein, Pünsch en lekkere gerechten.