Kerstmarkt bij het Chocolade museum

Geplaatst op door

LET OP!

Als gevolg van de huidige pandemie zijn de grote kerstmarkten in Keulen voor 2020 afgezegd. Op dit moment dat ik dit schrijf is Duitsland in een lockdown welke volgens plan tot eind november gaat duren. Tot die tijd is het nog niet duidelijk of de kleinere kerstmarkten op andere plekken in Keulen wel doorgang vinden. 

Een pittoreske omgeving met een prachtige uitzicht over de Rijn. De Kerstmarkt bij de haven van het Chocolade museum in Keulen heeft een maritieme sfeer en entourage.

Deze kerstmarkt bestaat dit jaar uit meer dan 70 verschillende stands en hebben de typische kerst touch gekregen. De meeste stands zijn maritiem geïnspireerd en passen uitstekend bij de locatie.  Je treft hier vooral veel handwerkers en kunstenaars aan.

Op culinair gebied kun je op deze kerstmark genieten van veel visgerechten. Heerlijke glühwein en in de vuurtorenbar wordt voor de verandering eens Glühbier geschonken.

De Kerstmarkt is met de Weihnachtsmarktexpress bereikbaar. Vanuit het centrum is het ongeveer 20 a 30 minuten lopen.

Trouwplannen?  iedere zaterdag kun je tussen 14.00 en 18.00 uur een huwelijk voor 24 uur afsluiten aan boord van het Astra -holzschiff. De kapitein heeft namelijk speciaal voor de adventsperiode toestemming gekregen om op een unieke manier met veel humor echtparen in de echt te verbinden.

Meer informatie:

Openingstijden:
van 23 november  tot 23 december 2018
Zondag tot Donderdag van 11 tot 21 uur.
Vrijdag en Zaterdag van 11 tot 22 uur
Totensonntag (26 november) gesloten!!

Website: www.hafen-weihnachtsmarkt.de

U-bahn:3 & 4 Halte: Schokoladenmuseum
U-Bahn: 1, 7, 9 Halte: Heumarkt

Bekijk de andere Kerstmarkten in Keulen