Kerstmarkt Heumarkt en alter Markt

De Heinzelmännchen openen ieder jaar een eigen kerstmarkt in de oude historische binnenstad van Keulen. De vlijtige helpers  hebben zich echt uit de naad gewerkt om één van de mooiste kerstmarkten van Keulen te bouwen.

Keulen kerstmarkt Heumarkt

Volgens de legende helpen de Heinzelmännchen de Keulenaren tijdens de nacht om het werk wat niet af is gekomen toch af te maken.  De Heinzelmännchen helpen de slager bij het maken van de worst, de bakker krijgt hulp bij het bakken en in de tussentijd versieren de Heinzelmännchen ook ieder jaar de kerstmarkt in de historische binnenstad van Keulen.  Vergeet dan ook niet om goed om je heen te kijken de kerstmarkt is namelijk met veel oog voor detail versierd door de kleine helpertjes.

De Heinzel-Weihnachtsmarkt kun je op loopafstand van de Keulse Dom vinden, en is één van de grootste kerstmarkten van Keulen. Het aanbod is natuurlijk vooral gericht op de inwendige mens. Op het plein bij de bron vindt je de grootste Glühwein schenkerij en heerlijke lekkernijen uit de Alpen en van de grill.

Tussen alle culinaire gerechten vindt je natuurlijk ook veel originele cadeaus voor in en onder de kerstboom.

Schaatsen en curling op de kerstmarkt

Op de Heumarkt staat ieder jaar één van de grootste kunstijsbanen van Duitsland opgesteld. Je kunt hier eventueel schaatsen huren en een paar rondjes glijden. Eisstockschießen of te wel Curling is ook mogelijk op de 4 curling banen naast de ijsbaan.

Voor de kleinste bezoekers onder ons is er een mooie draaimolen en een reuzenrad aanwezig.  Maar wat is er nu leuker dan een kaart sturen naar de Kerstman? Op de Heumarkt staat namelijk het postkantoor van de Weihnachtsman en het Christkind. Stuur je brief met je wensen via express post naar de noordpool en je krijgt

Meer informatie:

Openingstijden:
van 21 november 2022 tot 23 december 2022
Dagelijks van 11 tot 22 uur
De Ijsbaan blijft tot 8 januari 2022 geopend, de markt om de ijsbaan wordt dan een nieuwjaarsmarkt.

Website: www.heinzels-wintermaerchen.de

U-Bahn: 1, 5, 7 en 9 Halte: Heumarkt

Bekijk ook de andere Kerstmarkten in Keulen